Proiect Iris – Video

Mobilier Metalic
Constructii Civile

O cladire, monument istoric, din Bucuresti care dateaza de la sfarsitul secolului al nouasprezecelea readus la valoarea lui de altadata.

Lucrarile au inceput cu fatada cladirii care a fost restaurata in totalitate prin curatarea tencuielii vechi, injectarea cu mortar expandabil in fisuri si refacerea tencuielilor, curatarea si revopsirea profilele orizontale, a stalpisorilor ornamentali originali, precum si a balustradelor originale de la balcoane. S-au inlocuit in acelasi timp toate elementele de tinichigerie: sorturi, jgheaburi si burlane.

Subsolul cladirii, cu ziduri de caramida, a fost restaurant atat prin curatirea peretilor cu perii de sarma cat si a grinzilor metalice aparente care au fost curatate de rugine si tratate chimic impotriva coroziunii. Spatiul a fost amenajat cu mobilier metalic. Remarcam o masa cu picior metalic si blat de lemn, mobilier metalic executat din fitinguri si tevi de instalatii, precum si politele din metal si lemn placate cu tabla de cupru.Usile sunt realizate cu rama metalica si panouri din tabla expandata, pentru a permite ventilatia incaperilor din subsol, unde au fost montate ventilatoare in cosurile de ventilatie vechi.

La parter o biblioteca metalica impozanta cu rafturi din sarma impletita incadrate de o rama metalica si nu in ultimul rand dotata cu o scara metalica, pe roti si sina de ghidare pentru un acces mai facil la zonele inalte. Scara originala, cu trepte din mozaic, a fost reconditionata, pastrandu-se in acelasi timp si balustrada. Mobilierul metalic este format din mese de lucru de diferite modele, in functie de utilizare, precum si polite si dulapuri metalice, cu sertare sau cu usi. Iluminatul este realizat dintr-o retea aparenta de tevi de instalatii si fitinguri. Usile metalice de la parter sunt confectionate din metal si sticla, avand modele si dimensiuni diferite. O parte dintre usile metalice sunt noi, altele sunt reconditionate. Elementele de feronerie originale au fost in totalitate reconditionate.

La etajul 1 ne intampina usile de intrare in apartamente, care au rama metalica si panouri din lemn. Un perete este decorat prin placare cu carti si o usa glisanta din metal si sticla. Un alt perete este o gradina vie, ilustrand o jardiniera din beton aparent. Spatiul este decorat cu mobilier metalic precum: biblioteca cu scara, masa cu picioare metalice, galerii metalice cu suporti, oglinda cu rama din fier forjat si diferite corpuri de iluminat.

Mansarda este amenajata cu mobilier metalic precum: galerii metalice cu suporti, corpuri de iluminat, semineu metalic realizat din tabla ruginita, mese de lucru. Tot mobilierul metalic din cladire este unicat, fiind conceput si realizat special pentru acest proiect.

A fost o reala provocare pentru noi, un proiect de suflet, un proiect in care am imbinat elementele perioadei din "Micul Paris" - Bucuresti , alaturi de elemente moderne, chic si de bun gust ale zilelor de astazi..

Pentru mai multe detalii ne puteti contacta la: